viernes, 8 de mayo de 2015

                                   
                                             CEVICHIE MIXTO






 Ingredients:
 Peix variat, mig quilo
  Calamars, 190 grams
  Pop, mateixa quantitat
  Cues de gambeta, 145 grams
  Un parell de ajíes
  All mòlt
  Una ceba
  Elote
  Culantro picat
  Pebre i sal

 Preparacio:

Per començar a preparar aquesta recepta de ceviche mixt hem de començar per deixar preparat el peix. Per això anem a rentar-lo molt bé i el tallem en trossos quadradets. Ara anem a coure tot el peix en aigua bullint durant uns minuts, perquè no estigui cru el peix per al ceviche. A l'hora de coure el peix si ho hem comprat congelat no cal que ho descongelemos, tan sols n'hi ha prou amb treure-ho del congelador uns minuts abans. Es recomana fer una mica de sal a l'aigua per coure el peix, hi ha qui també posa alguna branqueta de julivert o un full de llorer per donar un toc extra de sabor. Tirem tots els trossos de peix en un recipient.

Tot seguit anem a trossejar les anelles de calamar, també les cues de gambeta i finalment les petxines de ventall (nosaltres les utilitzem però és opcional) i les rodanxes de pop, uns peixos molt rics i saludables. Aquesta recepta de ceviche es pot incloure perfectament en qualsevol dieta per mantenir o perdre pes ja que aquests peixos són baixos en calories, per exemple 100 grams de pop només aporten unes 150 calories al nostre cos. Recorda que ha d'estar tot ben cuit i ho incorporem al recipient al costat dels trossos de peix i remenem per barrejar.

A continuació anem a partir les llimones per la meitat i reguem tot el peix amb el suc espremut. Afegim després l'ají, els alls pelats i picats, la ceba també pelada i trossejada, una mica de coriandre picat i salpebrem al gust de cadascú. No s'ha de confondre el coriandre amb el coriandre, són dues herbes totalment diferents. Ambdues són herbes aromàtiques però visualment es distingeixen molt fàcilment, el coriandre té unes fulles que posseeixen una sèrie de dents petitons per tota la vora, a l'agafar-les poden punxar una mica. Fem servir un cullerot per remoure i que el peix agafi tot el sabor i deixem que reposi la barreja diversos minuts.

Ja tenim llest el ceviche mixt, quan tot el peix hagi pres el gust del amaniment el farem servir amb prou amaniment sobre un full fresca d'enciam. L'acompanyarem d'una mica de blat de moro torrat com a guarnició per al nostre ceviche mixt, com a beguda aconsellem acompanyar aquest plat amb un vi blanc o una bona cervesa freda. Com es pot preparar ceviche de peix diferents cada un té el seu sabor i li pegarà un acompanyament diferent.

No hay comentarios:

Publicar un comentario